Blog

Noi nu construim o cladire…construim un       “loc de mai bine”.

Noi nu construim o cladire…construim un “loc de mai bine”.

Suntem cu toții fragili în fața sorții și indiferent unde ne aflăm astăzi, mâine nu știm unde ne va purta destinul. Oricare dintre noi poate trece oricând prin drame neștiute de nimeni, prin adevărate lovituri ale sorții care ne pot trânti la pământ. Oricât de puternici am fi, fără o susținere din partea celor care ne pot întinde o mână de ajutor, nu ne putem ridica.

Fie că vorbim despre copii care cresc în familii ce nu le pot oferi șansa unei dezvoltări fizice, emoționale, sociale și cognitive normale, fie că vorbim despre bătrâni singuri, bolnavi și săraci, toți merită o viață decentă pe care le-o putem oferi împreună.

Astfel, Fundația pentru Evaluarea  în Educație – Leul Albastru a început construcția Centrului de zi „Leul Albastru” (în comuna Bradu, Argeș) menit să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile din comunitate, pe zona socio-medicală-educațională, pentru că motto-ul Centrului este chiar Mens sana in corpore sano („O minte sănătoasă într-un corp sănătos”). Construcția acestui Centru de zi este susținută din fonduri europene și suntem entuziasmați de faptul că proiectul nostru a beneficiat de această șansă. Însă suma alocată prin finanțare europeană nu acoperă cheltuielile de construcție și de dotare a acestui centru. Pentru  ca acest Centru să devină funcțional, avem nevoie de sprijinul dvs.!

Noi am făcut primii pași, și anume ne-am ocupat de cadrul legal pentru construcția acestui centru. Însă cu ajutorul și bunătatea dvs., ne dorim să facem următorii pași, mici dar siguri, și să creăm un mediu cât mai plăcut și mai armonios pentru ca persoanele vulnerabile să beneficieze de serviciile oferite în cadrul acestui centru de zi. Copiii și bătrânii își vor petrece timpul aici, vor socializa, se vor îndepărta de griji și singurătate, creându-se o punte intergenerațională care-i vor conecta la nivel emotional, spiritual și educational.

Astfel, noi vom pune la dispoziție toată priceperea și bunăvoința, iar împreună cu dvs. îi vom putea ajuta pe copiii și bătrânii care au nevoie de un loc unde să se simtă că sunt îngrijiți și respectați. Centrul va pune la dispoziție servicii socio-medicale-educaționale pentru toți cei care sunt în necaz, care sunt triști și care nu au pe mimeni, pentru că această izolare socială este mai grea decât lipsa de mâncare. Aici, în Centrul de Zi „Leul Albastru”, toți cei aflați în nevoie, vor avea între-adevăr posibilitatea să se regăsească.

CUM PUTEȚI CONTRIBUI:

Redirecționați 3,5% din impozitul anual către ONG-ul nostru completând formularul 230 chiar aici

Apoi nu uita sa il depui chiar tu la ANAF , fie il trimiti prin posta sau curier la adresa ONG-ului nostru ne vom ocupa noi de depunerea lui. Adresa noastra este: Fundația pentru Evaluarea Competențelor în Educație – Leul Albastru, Mun. Pitești, Bld. Petrochimiștilor, Bl. B3, Sc. C, Ap. 5.

Trimite formularul completat pana la data de 25 Mai!

SAU ne puteți ajuta cu o donație, indiferent de suma , chiar aici:

Leave a comment

Leul Albastru