Fundatia LEUL ALBASTRU – a fost înființată în anul 2011 și are drept scop optimizarea, promovarea si stimularea învățării pe tot parcursul vieții, în sensul că aceasta realizează activități de interes general și comunitar pentru creșterea accesului grupurilor dezavantajate la o educație de calitate. Totodată, scopul fundației este acordarea de asistență și recuperare, de furnizare de suport în vederea socializării și petrecerii timpului liber (tip club), antepreșcolarilor (tip creșă), preșcolarilor,școlarilor, elevilor, adolescenților, adulților și persoanelor vârstnice.

În anul 2011, a fost încheiat protocolul de colaborare între Ministerul Educației Naționale, Fundatia LEUL ALBASTRU, în beneficiul copiilor preșcolari și școlari, prin susținerea desfășurării activităților din cadrul proiectului educațional „Cu Europa…la joacă”, precum și prin dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. În ultimii trei ani, Fundatia LEUL ALBASTRU a inițiat proiecte naționale și internaționale, care s-au derulat cu succes de fiecare dată: în anul 2016,Fundatia LEUL ALBASTRU a organizat Simpozionul Internațional „Să știi mai multe, să fii mai bun”, în cadrul Proiectului Educațional „Cu Europa…la joacă”; în anul 2017, Fundatia LEUL ALBASTRU a organizat Simpozionul Internațional „Școala altfel” și Concursul Internațional „Micul artist” (competiție cu suport și  probă artistică); în ziua de 27 martie 2018, Fundatia LEUL ALBASTRU a organizat Concursul Internațional „Micul artist” (cu ocazia Zilei Internaționale a Teatrului). De asemenea, în anul 2017, în cadrul proiectului educational „Cu Europa…la joacă”,  Fundatia LEUL ALBASTRU a inițiat acțiuni de implementare și îmbunătățire a condițiilor de acordare de șanse egale la o educație de calitate tuturor copiilor. Astfel, Fundatia LEUL ALBASTRU a realizat sponsorizări cu materiale educaționale către mai multe unități școlare din România (Mehedinți, Satu Mare, Bihor, Vaslui) și Ungaria, implicate în proiect.  în perioada 7-9 mai 2018, Fundatia LEUL ALBASTRU a organizat Concursul Internațional Micul artist – Europreșcolarul” (Tema concursului: „Sărbătorim Ziua Europei în Anul Centenarului Marii Uniri”).

În anul 2018, Fundatia LEUL ALBASTRU a câștigat o finanțare europeană pe Măsura Lider 19, Gal Ținutul Verde M7/6B (P.N.D.R.) prin care va construi un centru de zi pentru copii, părinți și bunici.

În anul 2020, în contextul pandemiei de Coronavirus, Fundatia LEUL ALBASTRU s-a alăturat inițiativei vizierei.ro, reușind să producă peste 3500 de viziere, care au fost distribuite gratuit către personalul aflat în linia întâi în lupta împotriva acestui virus.

Echipa noastră este formată din :

Diana Neacșu – Președinte

Daniel Neacșu – Vicepreședinte

Mariana Popescu –membru voluntar

Sabina Diacenco – membru voluntar

Maria Bădiță – membru voluntar

Florentina Dascălu- membru voluntar

Florina Dinescu- membru voluntar