Oameni frumoși, vă mulțumesc pentru timpul prețios pe care îl dedicați acestei prezentări. Eu, Diana Neacșu, vă promit că vă dau acest timp înapoi și vă ofer oportunitatea de a deveni parteneri în proiectul Leul Albastru, un proiect cu impact comunitar care va susține necondiționat copiii aflați în situații de risc din județul Argeș.

Diana Neacșu – Președinte si fondator al Fundației Leul Albastru

Oameni buni, începând din anul 2011, am organizat acțiuni umanitare în cătune uitate de lume pentru copiii sărmani, de grădiniță, care nu văzuseră niciodată o carte. Bucuria lor era nemărginită, iar dorința noastră a fost dintotdeauna ca această speranță să prindă aripi în sufletele lor curate de copii sinceri și să le călăuzească pașii pe ulițele „noroioase” spre școală. În proiectele ce au urmat, ne-am aplecat și asupra bătrânilor rămași ai nimănui și din dorința de a-i valoriza și de a le menține rolul activ în societate, am construit o punte intergenerațională spre o realitate în care vârstnicii noștri să citească povești copiilor și să le împărtășească acestora meseriile uitate de lume, astăzi meserii ale viitorului.

Oameni cu suflet, Leul Albastru nu este o poveste. Mi-ar fi plăcut să fie. Leul Albastru este o speranță la viață pentru 1 din 11 copii care se culcă flămând noaptea și pentru atâți bătrâni rămași ai nimănui. Cu ajutorul dumneavoastră, speranța aceasta va deveni casă, masă, mamă, tată, frate și soră pentru copiii sărmani și bătrânii noștri singuri.

Pentru că binele trebuie să vină la timp, acționăm de timpuriu pentru a crea copiilor defavorizați fundația unui drum pentru ieșirea din captivitatea mediului în care trăiesc, pentru a le salva viitorul, aspirațiile, dezvoltarea, astfel încât să devină adulți responsabili, pregătiți pentru viață, capabili să își aducă contribuția în viața economico-socială.

Suntem conștienți că evoluția unui copil depinde de factori multipli și de aceea am adoptat o abordare holistică pentru a crea contextul propice dezvoltării copiilor și tinerilor în mediul în care trăiesc, acoperind atât nevoile acestora de educație formală și non-formală, cât și nevoile famiilor acestora, cum ar fi facilitatea primirii asistenței educaționale, sociale, medicale etc. pentru copiii aflați în situații de risc.

Avem în vedere inițiative cu efect pe termen lung asupra grupurilor țintă.
Nevoile grupurilor țintă sunt diferite, determinând o abordare contextualizată, programele noastre adaptându-se și modificându-se corespunzător.

Neacșu Diana - Președinte

Neacșu Daniel - Vicepreședinte

Diacenco Sabina - Membru voluntar

Apostol Maria - Membru voluntar

Dascălu Florentina - Membru voluntar

Șutru Rareș Mihai - Membru voluntar

Radu Răzvan - Membru voluntar

Marin Bianca - Membru voluntar

Împreună putem schimba vieți!